FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Miksi en saa TV5-kanavaa näkyviin?

TV5 näkyy antennitalouksissa maksutta kanavapaikalla 10. Mikäli asutte TV5:n näkyvyysalueella, mutta kanava ei näy, teidän kannattaa suorittaa digiboksissanne uusi kanavahaku. Jotkut boksit vaativat tehdasasetusten palautuksen. Lisäksi Digita Infon kuluttajapalvelu vastaa näkyvyysalueisiin liittyviin kysymyksiin numerossa 020 411 7676.
 
Miksi TV5 ei näy asuinpaikkakunnallani?

TV5:n näkyvyysalue kattaa noin 92 % Suomen antenni- ja kaapelitalouksista. TV5 näkyy dvb-t -verkon eli maanpäällisen digi-tv -verkon C-kanavanipussa. Kanavat eivät voi itse valita, mihin nippuun ne kuuluvat.

C-kanavanipun sisällä on yksittäisiä alueita, joihin SBS TV ei ole vielä toistaiseksi hakenut lähetyslupaa. Usein näillä alueilla kaapelitelevision peitto on antennitalouksia vahvempi. Käsittelemme näkyvyysalueisiin liittyviä kysymyksiä aika ajoin ja pyrimme kasvattamaan alueita resurssien mukaisesti. Otamme mielellämme vastaan palautetta sekä ehdotuksia näkyvyysalueisiin liittyen.
 
Millä perusteella ohjelmien ikärajat määritellään?

TV5 noudattaa viestintäviraston antamia suosituksia ja televisioyhtiöiden yhteisesti sopimia sääntöjä ohjelmien ikärajoissa ja esitysajoissa. Nykyisen käytännön mukaan alle 12-vuotiaille haitallisia ohjelmia ei saa lähettää arkisin ennen klo 17.00, alle 16-vuotiaille haitallisia ohjelmia ennen klo 21.00 ja alle 18-vuotiaille haitallisia ohjelmia ennen klo 23.00.

MEKU eli Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus kouluttaa ikärajaluokittelijat, ja kaikilla kanavilla on sama ohjeistus ja koulutus.

 

Miksi TV5 ei näytä elokuvien lopputekstejä kokonaan?

Kaupalliset tv-kanavat ympäri maailmaa eivät useimmiten näytä elokuvien lopputekstejä kokonaan. TV5 on kansainväliseen tyyliin valinnut saman linjan.

Minuuttikohtaisten katsojamäärien perusteella hyvin harva katsoo elokuvien lopputekstit. Sama ilmiö on havaittavissa elokuvateattereissa, kun moni katsoja poistuu elokuvasalista heti kun lopputekstit alkavat.
Ymmärrämme, että suuri elokuvien ystävä jää tässä hieman paitsioon ja pahoittelemme sitä. Lisätietoa elokuvista on kuitenkin helposti saatavilla muun muassa internetissä.

Miksi joidenkin ohjelmien alkamisajat vaihtelevat viikosta toiseen?

Ohjelmien alkamisaikojen vaihtelut johtuvat siitä, että TV5 näyttää runsaasti elokuvia, joiden pituus vaihtelee huomattavastikin. Tämä aiheuttaa muutoksia lyhyempien sarjojen alkamisaikoihin.
 
Miksi ohjelma alkaa myöhemmin tai kestää kauemmin kuin ohjelmatiedoissa ilmoitetaan?

Ohjelman pituus (joka saattaa vaihdella jaksokohtaisesti) sekä mainonnan määrä vaikuttavat yksittäisen ohjelman lopulliseen kestoon. Ohjelmatiedot annetaan ulos aiemmin, kun taas viimeistely mainonnan osalta tapahtuu vasta hieman ennen esitystä. Tämän vuoksi aiemmin ilmoitetut ohjelman alkamis- ja loppumisajat saattavat heitellä joillakin minuuteilla.

Tallentavien digiboksien nauhoitusmekanismeissa on eroja. Osa laitteista jättää automaattisesti tallennuksen loppuun ylimääräistä. Suosittelemme, että tallennuksiin laitetaan boksista riippumatta aina loppuun hieman extraa.
 
Miten saan selville TV5:lla esitettävän trailerin esittäjän/kappaleen nimen?

Suurin osa trailereissa soivasta musiikista on ns. katalogimusiikkia tai musiikkia trailerin mainostamasta elokuvasta, jolloin esittäjän nimi ei välttämättä ole tiedossa. Mikäli trailerissa käytetään levymusiikkia, löydät tiedot käytetystä musiikista trailerin alakulmasta.

 

CAPTCHA
Haluamme testata, ettet ole robotti. Ole hyvä ja vastaa kysymykseen.
7 + 12 =
Kirjoita numerona ylläolevan kysymyksen vastaus, esim. 3+1 on 4.